Ontheffing Schenktijden en Bijeenkomsten

DigiD of eHerkenning

Velden met een * zijn verplicht.

Wat doen wij met uw gegevens?

In dit formulier vragen wij u om uw persoonsgegevens. Deze gegevens leggen wij vast voor de behandeling van uw aanvraag/verzoek. Het college van burgemeester en wethouders is hiervoor verantwoordelijk.

Alleen houders van een horecavergunning kunnen een aanvraag doen voor deze ontheffing.

Ontheffing schenktijden

U heeft al een drank- en horecavergunning maar u wilt tijdens verenigingsactiviteiten buiten de schenktijden alcohol schenken. Denk bij een 'ontheffing schenktijden' aan verenigingsactiviteiten waarbij ook na 24.00 uur alcohol geschonken wordt. Bijvoorbeeld kampioenfeest, afsluiting seizoen, kerstfeest, etc. Er kan maximaal 12 keer per jaar een ontheffing worden verleend. 

Ontheffing bijeenkomst 

U heeft al een drank- en horecavergunning maar u wilt een bijeenkomst organiseren waarbij u alcohol schenkt. Denk bij een 'ontheffing bijeenkomst' aan bijeenkomsten van persoonlijke aard of bijeenkomsten, gericht op personen die niet of niet rechtstreeks bij de activiteiten van de beherende paracommerciële rechtspersoon zijn betrokken. Bijvoorbeeld bruiloften, feesten, partijen en verjaardagen. Er kan maximaal 4 keer per jaar een ontheffing worden verleend.

Wanneer moet de aanvraag binnen zijn?

  • Ontheffing schenktijden: vier weken voor de datum ontheffing schenktijden
  • Ontheffing alcohol schenken: zes weken voor de datum van de bijeenkomst
Verplichte vraag: Uw gegevens opgeven

Volg ons